Hva er de største utfordringene med å pusse opp?

Usikre kostnader, teoretiske tidsangivelser, manglende kunnskap, samt utfordringer med å finne gode håndverkere, har ført til at mange av oss har utviklet en sterk grad av «oppussingsfobi».

Noen av de mest populære TV programmene de siste årene er «Tid for hjem» på TV2, «Superoppusserne» på TV3 og «Sinnasnekker’n» på TVNorge. I de forskjellige programmene gjennomfører et stort team med profesjonelle håndverkere oppussingsprosjektet helt perfekt. Hjemmet overleveres til avtalt tid og på budsjett. Realiteten for mange er dessverre langt fra det vi ser på TV.

Det er fire hovedgrunner til at vi gruer oss så mye til å pusse opp …

Kostnadene er usikre

De færreste har en god ide om hva det kommer til å koste å pusse opp hjemmet. Hvis man ber om et tilbud fra tre forskjellige håndverkere, så ender man ofte opp med tre relativt forskjellige priser. Men det er bortimot umulig å forstå hvorfor en håndverker er dyrere enn den andre. Er den dyreste håndverkeren ærlig og forteller deg sannheten? Underpriser den billigste håndverkeren sitt tilbud, for så å komme med endringsordre og høyere priser senere? Det er så godt som umulig å sammenligne de forskjellige pristilbudene. Spesifikasjonene er ofte mangelfulle og de er veldig vanskelig å lese og forstå for vanlige folk.

Tidsangivelser er teoretiske

Tiden det tar å pusse opp er ofte teoretisk. Selv om man får et tidsestimat og man innfører straffegebyr etter en gitt dato, så opplever mange betydelige forsinkelser på oppussingsprosjektet.

Håndverkerne skylder på forsinkelser i leveranser av materialer og inventar. Mange håndverkere tar på seg så mange prosjekter som de overhode kan. De sier sjelden nei takk til et prosjekt. Når de er dobbelt-booket oppstår det selvfølgelig forsinkelser, med de vil heller betale forsinkelsesgebyrene, enn å miste et annet prosjekt.

Vi mangler kunnskap

Hvis oppussingsprosjektet er omfattende eller inkluderer kompliserte rom som bad og kjøkken, så har de færreste av oss nok kunnskap til å kunne lede prosjektet. Vi er usikre på hvilken kvalitet, materialer og innredninger vi bør velge. Det er enda mer utfordrende å definere hvilke oppgaver som må gjennomføres, av hvem, i hvilken rekkefølge, hvor lang tid det tar, og hvor mye det bør koste. Mange har rett og slett ikke den nødvendige kunnskapen til å forstå hva som skal til for å lykkes med en større oppussing.

Vi finner ikke gode håndverkere

Når man skal finne håndverkere til et oppussingsprosjekt, så spør man enten venner, eller så legger man ut oppdraget på mittanbud.no eller anbudstorget.no. Det er relativt sjelden at våre venner kjenner til håndverkere som er gode, pålitelige, rimelige og tilgjengelige (minst en av kriteriene mangler stort sett bestandig). Selv om mittanbud.no i teorien burde være en nyttig markedsplass (med blant annet vurderinger fra tidligere kunder), så er det utfordrende å finne gode håndverkere her. Det er vanskelig å lage en nøyaktig beskrivelse av oppdraget. Man mottar som regel flere tilbud fra potensielle håndverkere. Men de er ofte veldig mangelfulle, umulige å sammenligne, og det er ikke lett å vurdere hvem som kommer til å gjøre en god jobb eller ikke.

 

Kombinasjonen av usikre kostnader, teoretiske tidsangivelser, manglende kunnskap, samt utfordringer med å finne gode håndverkere, har ført til at mange av oss har utviklet en sterk grad av «oppussingsfobi».

 

En fobi (fra phóbos, som betyr «frykt» eller «sykelig frykt») er en irrasjonell, intens og vedvarende frykt for visse situasjoner, aktiviteter, gjenstander, dyr eller mennesker. Det viktigste symptomet på denne lidelsen er et overdrevent og urimelig ønske om å unngå det fryktede stimulus.   Kilde: Wikipedia

 

Abby tilbyr den desidert enkleste og beste måten å gjennomføre omfattende oppussingsprosjekter på, og selskapet adresserer alle de utfordringene som er beskrevet i denne bloggen. Abby utfører oppussingsprosjekter fra A til Å. Vi utvikler sammen med kundene gode og kreative løsninger, vi bruker kun høyt kvalifiserte håndverkere, vi har rimelige og konkurransedyktige priser og prosjektene gjennomføres bestandig til avtalt tid og pris.